Paard

Stallion Service Auction

SSA staat voor Stallion Service Auction. Dit is een veiling van dekkingen die elk najaar georganiseerd wordt door de NQHA.

De missie van de AQHA is onder andere om de American Quarter Horse te promoten. De NQHA is een officiële affiliatie (lokale vertegenwoordiger) van de AQHA en daarom is het promoten van Quarter Horses een belangrijk deel van ons werk. Met de SSA willen wij het fokken en showen van jonge Quarter Horses promoten onder onze leden. Voor een fokker is de veiling namelijk een kans om voor een kleiner bedrag een dekking te bemachtigen. Daarnaast zijn de nakomelingen van inbetaalde SSA-hengsten startgerechtigd in de NQHA futurity en maturity. Voor de hengstenhouder is het een kans om extra aandacht te krijgen voor de hengst en om nakomelingen terug te zien in de futurity en maturity. Op die manier draagt de SSA bij aan de missie van de NQHA om de Quarter Horse te promoten.

Fokkerij

Actieve, doordachte fokkerij zorgt voor fijne paarden waar in de toekomst mee gereden en geshowt kan worden. Op onze NQHA facebook pagina kunt u het laatste nieuws zien over welke Quarter Horses uit Nederland prijzen halen op de shows. De NQHA beantwoordt ook graag vragen over fokken, dus neem gerust contact met ons op.

Veiling

De SSA stelt een lijst samen met hengsten die voorlopig inbetaald zijn en waarvan een dekking gekocht kan worden via de veiling. Vanaf het moment dat de hengst bekend is, kan er geboden worden tot aan een vastgestelde datum in het najaar. Op die datum worden de dekkingen toegekend aan de hoogste bieder. De koper betaalt dan het geboden bedrag (+ SSA fee) aan de SSA en krijgt in het volgende dekseizoen de dekking. Na die vastgestelde datum is het mogelijk om tot 1 april de dekkingen die niet verkocht zijn te kopen voor het startbod (+ hogere SSA fee). Als de SSA-dekking verkocht is, komt de hengst op de lijst met definitief inbetaalde hengsten en kunnen nakomelingen genomineerd worden voor de futurity en maturity. De hengsteneigenaar en de koper van de dekking krijgen beide een startbewijs om zich gratis in te schrijven voor 1 futurity klasse met een genomineerd paard (meer info over de nominatie vindt u op de pagina Futurity & Maturity).

Hengsten

Een hengst moet elk jaar opnieuw inbetaald worden in de SSA. Hieronder vindt u een overzicht van alle hengsten die tot nu zijn inbetaald in de NQHA SSA en voor welke jaren dit geldt.

De hengsten die worden aangeboden in de jaarlijkse veiling krijgen een eigen album op de facebookpagina NQHA Stallion Service Auction. Volg deze pagina om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Daarnaast is het overzicht van de hengsten voor komende veiling te vinden in het onderstaande overzicht. In dit bestand staat ook praktische informatie voor de veiling.

Als u overweegt om uw hengst in te schrijven of als u een dekking wilt kopen, raden wij aan om het volledige reglement te lezen:

Voor vragen kunt u een email sturen naar SSA@nqha.nl.