Jeugdteam

Het NQHA jeugdteam is een groep jeugdruiters in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar. Regelmatig hebben de leden een gezamenlijke training. Het NQHA jeugdteam is bedoeld als een zo breed mogelijke en veelzijdige training, voor jeugdige westernruiters.

Van het NQHA jeugdteam wordt dan ook verwacht dat zij allround westernrijden. Dit houdt dus in dat zij meerdere onderdelen trainen en hierin ook wedstrijden rijden. Alle NQHA/AQHA wedstrijden in Nederland dienen gereden te worden. Je krijgt korting op je startgeld. Kun je een keer niet deelnemen aan een wedstrijd dan neem je contact op met je coach om dit te overleggen.

Daarnaast blijf je als jeugdruiter ook bij je eigen trainer lessen. De coach van de NQHA kan dan contact opnemen met jouw trainer over hoe het gaat.

Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het trainen van ieder onderdeel en hoe je dit toepast in een wedstrijd. Maar ook hoe je moet showen, je kleding en hoe je paard gegroomd dient te worden.

Het team is ook echt een team, samenwerking tussen de kinderen, trainers, coach en ouders is dan ook een ander belangrijk onderdeel tijdens de trainingen. Er zijn twee grote wedstrijden waar het jeugdteam voor traint en waar de leden voor geselecteerd kunnen worden. Dit is het ene jaar de Youth World Cup (wereldwijd) en het andere jaar de Eurocup Youth (Europa).

Op de Eurocup is het de bedoeling dat de kinderen met hun eigen (of geleende) Quarter komen. Zij strijden dan zowel voor individuele plaatsingen als voor de landenprijs. Op de World Cup worden de paarden aangeleverd. Er vindt een loting plaats voor het verkrijgen van de paarden. Daarna hebben de ruiters 2 dagen de tijd om de paarden te leren kennen en zal dit paard dan gebruiken tijdens de wedstrijd.