Terugkijkend op een super gave FEQHA Eurocup Youth & Amateur 2019

Op 13 en 14 juli organiseerden wij als NQHA niet alleen de Eurocup, we deden ook mee! Met 2 amateur teams, twee individuele amateur ruiters en een individuele jeugdruiter. Wij zijn ontzettend trots op onze ruiters en de resultaten die ze haalden: Een 2e en 5e plaats voor onze teams, 1e en 2e plaats beste individuele amateur ruiters en een 1e plaats voor beste individuele jeugdruiter! 

Een van de teamleden heeft ons verteld hoe zij de Eurocup heeft beleefd, dat lees je hier:

Één team, één missie. Of toch twee teams, twee missies. Wat is waar? Ik neem jullie mee. Vanuit de NQHA kregen we de kans met twee teams deel te mogen nemen aan de FEQHA Eurocup Youth & Amateur 2019. Natuurlijk ga je als team voor het beste resultaat, 1 team, 1 missie dus? Maar toch voelde het als één eenheid. De stallen van de Nederlandse paarden voelden als een Nederlands dorp. De kleur oranje dan ook niet te missen, evenals het gevoel van sfeer, professionaliteit en teamgeest. Ook de enige Nederlandse jeugdruiter werd volledig opgenomen in deze eenheid.

Na een wervelende landenpresentatie, wisten wie onze tegenstanders zouden zijn. Appeltje, eitje zou het niet worden, we moesten aan de bak. Team 1 ging gelijk vol erin, met direct podiumplaatsingen. Zo daar kon niemand omheen, de toon was gezet. Zo team 2, zie dat maar eens te evenaren. Op het einde van dag 1 stond Nederland  met team 1 op plek 2, achter Duitsland (lijkt wel het EK dressuur, ook daar zijn Nederland en Duitsland al jaren elkaars grootste concurrenten, sorry de schrijver van dit stukje is een voormalige dressuuramazone…) en team 2 op plek 7. Team 2 heeft niet minder hard geknokt dan team 1, maar we moesten onze meerdere op sommige onderdelen erkennen. ‘s Avonds stond er een fantastische barbecue op ons te wachten, een top afsluiting van een top dag.

Op naar dag 2, iedereen vroeg uit de veren, de één om een goede prestatie neer te zetten, de andere om zijn landgenoot aan te moedigen. Ja landgenoot, want als ik zou zeggen teamgenoot, dekt het de lading niet. De teamleden van team 1 en van team 2 ondersteunden elkaar waar het maar kon, tips en aanmoedigingen gingen over en weer, er werd voor elkaar gejuigd en aangemoedigd. Onze teamleider rende zich de benen onder het lijf uit om bij iedereen aanwezig te zijn. Kortom een gezamenlijke strijd om tot het beste resultaat te komen. Team 1 ging door op dezelfde wijze als hoe het presteerde op dag 1, team 2 revancheerde zich en liet zich van zijn beste kant zien en klom in het eindklassement een stuk naar boven. Tussendoor ook nog onze individuele jeugdruiter en individuele amateurruiters aanmoedigen, want ook zij zorgden dat Nederland goed op de kaart werd gezet.

Het resultaat mocht er zijn. De einduitslag van deze bijzondere landenwedstrijd. Een Tweede plek voor team 1 en een vijfde plek voor team 2. Onze jeugdruiter behaalde de 1e plek in het individuele jeugdklassement en onze twee individuele amateurruiters behaalden de 1e en 2e plek in het individuele amateurklassement. Dat zijn zeggen prestaties waar we als leden van de NQHA trots op mogen zijn!

Namens onze teams en individuele ruiters willen we heel veel mensen bedanken die deze wedstrijd hebben mogelijk gemaakt: de organisatie, onze teamleider, onze grooms, alle ruiters en natuurlijk onze paarden. In het bijzonder bedanken wij onze sponsoren: The Final Touch, Paard & Naald, Cowgirl Store, Woldhoeve Appaloosas, Ruitersport Equidrome, JV Equiworks, Stoepje Bakkers, Epplejeck, KB Reining De Noordkop, Arthur’s Westernstore en Eurohorse. Zonder hen was onze deelname niet mogelijk geweest!

We hadden allemaal als NQHA een missie: Prestatie + Plezier = Succes, en dat realiseerden we samen. Ik zeg samenvattend: één team, één missie dus.

Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet. Ik ben trots dat ik deelgenoot mag zijn van dit team mensen!

Met sportieve Ruitergroet, Charlotte Holthuijsen