De Nqha wil met trots Anja Pen voorstellen. Nadat Dikkie Verduin eerder dit jaar gestopt is met de SSA, zal Anja deze taak van hoor overnemen. Hierbij een korte introductie van Anja.
 
Ik ben Anja Pen, 30 jaar oud en woon in Nijmegen. Mijn ouders fokken KWPNers en zijn paardendierenartsen, dus ik ben opgegroeid met paarden. De eerste jaren heb ik Engels gereden, maar ben op mijn 14e overgestapt naar Western. Ik rij voornamelijk reining en cowhorse, maar doe ook graag herd work, ranch riding en horsemanship.
 
Van 2012 tot 2017 heb ik in Denemarken gewoond en wedstrijden gereden, vandaar dat ik een tijd niet actief ben geweest in Nederland. In Denemarken heb ik mijn studie afgerond en ben ik gepromoveerd in de genetica.
 
De passie voor genetica en paarden wil ik graag combineren en daarnaast ben ik erg geinteresseerd in fokken. Ik heb vorige week mijn nieuwe quarter merrie mogen ontvangen uit Engeland en kijk er naar uit om met haar te gaan fokken. Voor de Deense quarter horse vereniging heb ik ook meegewerkt aan een project wat ging over het studbook of origin en keuringen (zoals in Duitsland gedaan wordt).
 
Zeer binnenkort zal de nieuwe SSA pagina online komen. Hier zal de nieuwe hengsten catalogus te vinden zijn. Uiteraard zal deze dan ook bij ons op de website te vinden zijn.